Головний тренер збірної Росії Капелло звернеться до ФІФА, якщо не отримає зарплату до початку 2015 року

Про це повідомив знайомий з Капелло відомий італійський журналіст Массімо Франкі

Як повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на "Р-Спорт", головний тренер збірної Росії з футболу не отримує зарплату протягом п'яти місяців. Раніше міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив, що РФС отримав від ФІФА за виступ національної команди на чемпіонаті світу в Бразилії $8 млн, але затримує зарплати 22 працівникам штабу збірної. Пізніше РФС заявив, що погасив усі заборгованості перед співробітниками, за винятком Капелло і менеджера національної команди Оресте Чінквіні. На останньому виконкомі РФС питання заборгованості перед головним тренером не обговорювалося.

"Фабіо говорив, що сподівається на те, що міністр спорту Росії Віталій Мутко врегулює питання, але при цьому Фабіо підкреслив, що його терпіння закінчується. Це свого роду "солодкий ультиматум". Якщо до початку 2015 року Капелло не отримає грошей, я думаю, він звернеться до ФІФА. Але при цьому Фабіо в хороших відносинах з Мутко. Може, Мутко знову попросить почекати ", - сказав Франкі.

"Це буде не дуже добре, якщо у ФІФА надійде скарга на РФС з тим, що Капелло місяцями не отримує зарплату. Якщо тренер не отримує зарплату, спершу дзвінки, факси, листи, потім - звернення до ФІФА", - додав Франкі.

Співрозмовник агентства упевнений, що лише Віталій Мутко здатний вести діалог з Капелло.

"Я особисто дружу з (сином і агентом Капелло) П'єрфіліппо і Фабіо. Фабіо вже говорив про те, що його терпіння добігає кінця. П'єрфіліппо говорить про те, що сподівається на покращення ситуації в майбутньому", - сказав Франкі.

Раніше повідомлялося, що помічник Капелло не приїхав до збірної Росії через невиплату зарплати, а сам Капелло не отримує грошей вже п'ять місяців.