Патріарху Кирилу бракує „безпроцентних православних банків”

Протоієрей Всеволод Чаплін запропонував створити в Росії систему православного банкінгу, при якій „лихварі” повинні працювати задарма

Протоієрей закликав банкірів відмовитися від лихварства і позичкового відсотка і подумати над створенням православної системи банкінгу, "котра входить до прямі відносини з Китаєм, ісламським світом, іншими зростаючими в світі центрами впливу". За його словами, це вже успішно зробили мусульмани, повідомляє Slon.ru.

Чаплін також вважає, що російському банківському сектору слід відмовитися від валют і економічних інструментів, пов'язаних з недружніми Росії глобальними фінансовими центрами. Натомість він запропонував нав'язати світовій економіці власні правила, а також виробити власні критерії оцінки стану російської економіки.

"Нас намагаються переконати в тому, що країна переживає катастрофу, а насправді ми бачимо, що це не так, що оцінки, які даються за правилами, під керівництвом і на кошти зовнішніх центрів, виявляються не цілком корелюючими з реальністю", - сказав Чаплін.