Підприємствам в зоні АТО спишуть борги по податку із зарплати

Фіскальна служба не буде штрафувати підприємців за несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску

Про це нагадує Головне управління Державної фіскальної служби у м. Києві, повідомляє Еспресо.TV.

З 15 жовтня 2014 року набув чинності закон № 1669-VII «Про тимчасові заходи на період проведення АТО», яким визначено тимчасові заходи для забезпечення підтримки підприємців. Також внесено зміни до закону № 2464«Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». 

Згідно закону, платники єдиного внеску, які перебувають на обліку в контролюючих органах, розташованих на території де проводилася АТО, звільняються від виконання своїх обов'язків, визначених законом, на період з 14 квітня 2014 року до закінчення АТО або військового чи надзвичайного стану. 

Підставою для такого звільнення є заява платника єдиного внеску, яка подається ним до контролюючого органу за основним місцем обліку або за місцем його тимчасового проживання у довільній формі не пізніше тридцяти календарних днів, наступних за днем закінчення АТО. 

При цьому, відповідальність, штрафні та фінансові санкції, передбачені цим законом за невиконання обов'язків платника єдиного внеску у період з 14 квітня 2014 року до закінчення АТО, до платників єдиного внеску, зазначених у цьому пункті, не застосовуються. 

Платник єдиного внеску, який подає заяву, щодо звільнення від виконання обов’язків, визначених законом, на період з 14 квітня 2014 року до закінчення антитерористичної операції або військового чи надзвичайного стану, повинен перебувати на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території населених пунктів відповідно до переліку, затвердженого Кабінетом міністрів.