У Німеччині пропонують змінити «зеленого чоловічка» у світлофорі на «зелену дівчинку»

Ініціатори нововведення переймаються проблемою гендерної рівності

Дортмундські соціал-демократи та «зелені» виступили з ініціативою замінити зображення «зеленого чоловічка» на частині світлофорів на «зелену жіночку» з метою дотримання гендерної рівності. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на видання Die Welt.

«З огляду на рівність жінок і чоловіків введення зображення жінки на світлофорі було б логічним», - йдеться у тексті пропозиції.

«Ми виступили за заміну зображень на зламаних світлофорах, а не вимагали замінити половину пристроїв у місті. Ми не очікували, що ініціатива зустріне такий опір», - зазначив речник партії «зелених» Дортмунда Себастьян Пастущик.

Фото: www.welt.de

Крім того, на думку авторів ініціативи, було б непогано модернізувати світлофори, зображення на яких не мінялося з 1960-х років.

Проте ця ініціатива не знайшла підтримки місцевої ради.

Зокрема, "зелених" і соціал-демократів звинуватили у тому, що вони відволікають увагу від більш важливих проблем, зокрема проблеми біженців і можливого закриття Рурського вугільного басейну.

Ця пропозиція також викликала бурхливу дискусію в соцмережах, зокрема, була подана зустрічна ідея помістити на світлофорах зображення пари людей.

Це вже не перша така ініціатива. Зокрема, ідею помістити на світлофорі зображення жінки було втілено в життя у 2004 році в німецькому місті Цвіккау.