Продавши акції компанії Apple можна купити весь фондовий ринок Росії, - ЗМІ

Разом з фондовим ринком можна придбати кожному росіянину iPhone 6 Plus

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Bloomberg.

Капіталізація російських акцій різко впала до $531 млрд цього року, у той час у Apple вони виросли до $652 млрд.

Інновації, які провадить американський IT-гігант, сприяють росту вартості бренда, а також залученню інвесторських коштів. Тоді як політичні конфлікти Росії, санкції та загроза економічного застою в наступному році підвищать нервову обстановку на російській біржі. 

За словами аналітиків, Apple працює з акціонерами, щоб максимізувати прибуток, в країні, де власність захищена законом. У Росії на законодавчому рівні власність захищена не так добре,  державні компанії мають погане корпоративне управління, а ресурси зосереджені в руках держави.

"Після залучення до конфлікту з сусідами дуже важко переконати інвесторів з усього світу інвестувати сюди", - пояснює менеджер Kapital Asset Management LLC Вадим Біт-Аврагім. 

Нагадаємо, США та ЄС запровадили до Росії ряд єкономічних санкцій. Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що рішення про зняття або розширення санкцій проти Росії залежить від її позиції по українській кризі. Постійний представник США в Раді безпеки ООН Саманта Пауер заявила, що дії Росії в Україні - це загроза для всього світу. Через політичну кризу міжнародні резерви Росії в жовтні 2014 року знизилися на $25,65 млрд (5,6%) - до $428,59 млрд.