Правозахисники вимагають від Індонезії відмінити перевірку дівчат-поліцейських на незайманість

Індонезія має припинити практику перевірки на незайманість, якій піддаються жінки при вступу до лав національної поліції.

Про це йдеться в доповіді правозахисної організації Human Rights Watch (HRW), - повідомляє Newsru. На думку правозахисників, це принизливо для жінок і дискримінує їх.

Доповідь була підготовлена на матеріалі інтерв'ю з жінками-поліцейськими і рекрутами в шести містах Індонезії. Всім їм довелося пройти так зване двухпальцевое дослідження, яке дозволяє визначити наявність дівочої пліви. Це робиться в рамках загального медичного огляду, однак, як наголошують правозахисники, у гінекологів є менш інвазивні способи.

Перевірка на незайманість є обов'язковою по всій країні, більш того, це вимога прямо обмовляється в правилах прийому до поліції. Заміжні жінки не приймаються.

Представник поліції Ронні Сомпай закликав "не реагувати негативно" на цю практику, пояснюючи, що таким чином відомство намагається переконатися в тому, що у заявників немає захворювань, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ). І чоловіки, і жінки також здають аналіз крові на інфекції. Він також стверджує, що дослідження проводиться професіоналами і не завдає шкоди майбутнім поліцейським.

Між тим на відео, записаному правозахисниками, 24-річна дівчина заявила, як проходила дослідження в числі 20 інших жінок. "Я боялася, що після тесту вже не буду незайманою, - сказала вона. - Це було дуже боляче".

HWR повідомляє, що подібна практика також застосовується в інших країнах, включаючи Єгипет, Індію та Афганістан.