Судно Greenpeace "Arctic Sunrise" знову затримали. Цього разу в Іспанії

Влада Іспанії затримала судно Greenpeace "Arctic Sunrise", яке у вересні минулого року було затримане в Росії

Екологічний рух Greenpeace проводив за допомогою Arctic Sunrise протестну акцію проти розвідки нафти біля берегів Канарських островів, яку планує здійснити іспанський енергоконцерн Repsol, передає Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

Судно затримано у зв'язку з порушенням правил мореплавства при заході в виняткову економічну зону Іспанії.

Влада почала адміністративне провадження за фактом порушення іспанського законодавства про мореплавство - команда Greenpeace може бути оштрафована на € 300 тис.

15 листопада з борта Arctic Sunrise були спущені моторні човни, які потім спробували підпливти до встановленої в морі бурової платформи. Акції екологів завадили катери Військово-морських сил Іспанії. При зіткненні човна активістів з військовим катером постраждала представниця Greenpeace.

Greenpeace звинувачує Repsol в багатьох випадках нафтового забруднення в Іспанії та інших країнах світу. Екологи вважають, що нафторозвідка і видобуток в районі Канарських островів можуть завдати непоправної шкоди рибним ресурсам, а також десяткам видів рідкісних тварин - китам, дельфінам і морським черепахам.

Судно Arctic Sunrise було затримано торік при проведенні аналогічної протестної акції на нафтовидобувній платформі "Газпромнафти" в Баренцевому морі. При цьому за хуліганство було затримано 30 активістів Greenpeace, які кілька місяців провели під вартою, а згодом вийшли під заставу і були амністовані.