Школи Сумщини назвуть іменами героїв Небесної сотні та воїнів АТО

На Сумщині навчальним закладам присвоять імена земляків, які загинули за незалежність та територіальну цілісність держави у зоні АТО на сході України, та встановлять меморіальні дошки

Про це повідомили в прес-службі облдержадміністрації, передає Еспресо.TV з посиланням на УНН.

Зазначено, що Олександрівська сільрада Буринського району прийняла рішення про присвоєння місцевому навчально-виховному комплексу імені старшого лейтенанта Збройних сил України Олексія Коровенкова, який загинув у зоні АТО в Луганській області.

Сумська ЗОШ №11 називатиметься іменем Героя Небесної Сотні Олексія Братушки. Нещодавно в школі, де він навчався, було відкрито меморіальну дошку на його честь.

Меморіальну дошку також встановлено в Сумській ЗОШ №4, де навчався підполковник Центру спеціальних операцій СБУ Олександр Аніщенко, який загинув у Донецькій області.

На розгляд громади Охтирки винесено питання щодо встановлення в ЗОШ №2 меморіальної дошки майору Збройних сил України Олегові Бірюку.

У Роменській ЗОШ №7 відкриють експозицію інформаційних та фотоматеріалів, присвячену пам’яті випускника закладу, молодшого сержанта ЗСУ Олексія Приходька.

На території Бобрицької школи з ініціативи громади села встановлено пам’ятник Героям Небесної Сотні.