Українські артилеристи за добу завдали понад 40 результативних ударів по позиціях бойовиків

Минула доба у зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях минула без істотних змін у ситуації

Про це йдеться у ранковому дайджесті прес-центру АТО, передає Еспресо.TV.

Терористичні угрупування продовжують вести хаотичний вогонь із різних типів стрілецької зброї та озброєння по розташуванням позицій сил АТО. Загалом, за минулу добу обліковано 79 спроб атак на наші позиції з боку терористів.

"Упродовж доби сили АТО адекватно реагували на провокативні дії терористів. Українські артилеристи загалом 42 рази завдали результативні вогневі ураження по цілях противника, що призвело до знищення живої сили та техніки бойовиків", - йдеться у повідомленні.

Напруженою ситуація залишається в районах Луганського, Донецького та Дебальцевського плацдармів.

На Луганщині мінометні розрахунки незаконних озброєних формувань працюють з території населених пунктів Сміле, Раївка, Слов'яносербськ, околиць Луганська.

В районі аеропорту Донецька та сусідніх укріплених позицій сил АТО, спостерігалась підвищена активність незаконних озброєних формувань. Поблизу населеного пункту Піски бандити здійснили спробу атакувати опорний пункт одного з підрозділів. Атаку відбито. Зазнавши чисельних втрат ворог відступив. Наразі, триває уточнення інформації щодо кількості втрат бойовиків.

На Дебальцевському напрямку бандити ведуть вогонь, використовуючи в якості прикриття об’єкти промислової інфраструктури та житлові масиви населених пунктів. Зокрема, вогонь відкривався з боку Шахт № 2, 7, 6. А також з території Єнакієвого, Горлівки, Чорнухиного.

Поблизу міста Маріуполь, укріплений район, підконтрольний силам АТО, тричі обстріляно з мінометів. Втрат зі сторони сил АТО немає.