Порошок, що надіслали у Мінфін Чехії, виявився сильною отрутою

Це вже не перша небезпечна посилка, яку надсилали чеським чиновникам, - раніше посилки з білим порошком отримували в канцелярії президента Чехії та в канцелярії уряду республіки

Про це повідомив на прес-конференції представник Інституту ядерної, хімічної та біологічної захисту Радек Покорнік, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"Результати обстеження, проведеного фахівцями нашого інституту, показали, що в посилці, яка була отримана міністерством фінансів, містилася сильна отрута", - сказав Покорнік. Від подальших подробиць і він, і представники поліції ухилилися, зіславшись на таємницю слідства.

Нагадаємо, у цьому ж інституті раніше було проведено обстеження подібної посилки, яка минулого вівторка надійшла до МВС Чехії міністрові Мілану Хованецю. Співробітники інституту з'ясували, що білий порошок, що в ній містився, теж являв собою сильну отруйну речовину, виготовлену на основі ціаніду.

Посилки з невідомим білим порошком, отримані минулого тижняі канцелярією чеського президента і редакцією телебачення Prima, за висновком чеських фахівців, не містили токсичних матеріалів.

Очікується, що до розпочатого чеськими спецслужбами розслідування підключаться і їхні закордонні колеги. Оскільки посилка в МВС була відправлена, як заявив глава відомства Хованець, "з однієї з країн на півночі Європи".