Прес-центр АТО: Терористи на Донбасі продовжують застосовувати тактику "живого щита"

Члени бандформувань та російські найманці уперто ігнорують безпеку цивільного населення зони проведення антитерористичної операції

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-центрі АТО.

Бойовики самопроголошених республік та їхні російські поплічники продовжують тактику використання "живого щита" для досягнення власних цілей. Обстріли по постах та позиціях сил АТО здійснюються з позицій об лаштованих посеред житлових кварталів населених пунктів, які перебувають під контролем незаконних озброєних формувань.

У секторі "С", який контролюється українськими військами, незаконні озброєні формування інтенсивно застосовували реактивні системи залпового вогню, міномети та артилерію у напрямках населених пунктів : Малоорлівка, Могила-гостра, Майорськ, Нікішене, Кримське, Шуми, Єнаківо. Одне лише Дебальцево було обстріляно бойовиками 10 разів.

У відповідь на провокативні дії ворога, артилерія сил АТО 15 разів виконувала вогневі завдання по виявлених цілях.

"Інформуємо про те, що сили антитерористичної операції застосовують вогонь у відповідь виключно у випадках, коли це не становить загрози мирному населенню районів проведення бойових дій. Однак, кожне окреме ігнорування терористами домовленостей про припинення вогню знаходить адекватну та жорстку відсіч зі сторони сил АТО", - наголошують у повідомленні.