Чиновники кажуть, що Wizz Air може не турбуватися через нові правила, перешкод не буде

Нові правила надання прав на експлуатацію авіаліній не створюють додаткових перешкод у діяльності перевізників, включаючи іноземні компанії - лоу-кости

Про це йдеться у спеціальному листі Державної авіаційної адміністрації, направленому керівництву авіакомпанії Wizz Air Україна, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛігаБізнесІнформ. 

Як йдеться у листі, нові правила визначають процедуру призначень, відкликання, обмеження трафіку або відмови в призначеннях для українських іноземних перевізників, незалежно від форми власності або положень сертифікату експлуатанта. У той же час, правила не стосуються вже налагодженої діяльності перевізників, уже наявних у них прав на експлуатацію авіаліній. Ці правила будуть застосовні тільки при заявці на нові маршрути, пояснили в Державіаслужбі.

Глава Державіаслужби Денис Антонюк сказав, що відомство звертало увагу на те, що причин припиняти польоти немає ніяких. "У Wizz Air Україна є великий пул призначень, за якими вони можуть літати без змін і без додаткових вимог. Все, що у "Візз Ейр" є - можна використовувати і додавати нові маршрути з тих, які вже є у них в правах, - сказав Антонюк. - Мені здалося, що авіакомпанія залишилася задоволена".

Нагадаємо, вчора "Візз Ейр Україна" повідомила, що через прийняття нових правил допуску авіакомпаній на маршрути може зупинити розвиток або навіть закритися.