Наливайченко робить все, щоб вичистити СБУ від агентів Кремля, - Остапенко

Колишній речник Служби безпеки України Марина Остапенко заявляє, що у відомстві тривають перевірки людей, які можуть бути причетні до роботи на Росію

Про це вона сказала в "Вечірньому телеекспресі" на Еспресо.TV

"В СБУ є люди Кремля, це правда. СБУ налічує понад 20 000 співробітників, усі ці люди працювали і під час колишнього режиму, і певна кількість із них звичайно працює і зараз. Але на сьогоднішній день, наскільки мені відомо, пан Наливайченко, робить все можливе, аби вичистити СБУ від таких агентів", - заявила вона і додала, що, за її інформацією, в центральному апараті таких людей не залишилося.

За словами Марини Остапенко, всі ці люди були проросійськи налаштовані.

"Вони або саботували роботу, або втекли до Криму, або на схід. Ми це зараз спостерігаємо, бо і правоохоронці ловлять колишніх правоохоронців, в тому числі і співробітників СБУ на боці самопроголошених терористичних республік".

Нагадаємо, нещодавно Юрій Стець також припускав ймовірність того, що в СБУ і досі могли залишитися "засланці" або приховані агенти Кремля.

Раніше ж у відомстві заявляли, що готові розсекретити архіви відомства. Зокрема, радник голови голови СБУ Маркіян Лубківський зазначав, що "готові розсекретити всі архіви і продемонструвати громадськості, хто був агентом КДБ, а хто не був".