Політтехнолог пояснила, чому коаліційна угода так довго підписувалась

Політтехнолог Катерина Одарченко пояснила, за яким принципом готувалась коаліційна угода

Довгий період зайняла робота над правками і пропозиціями, сказала вона в ефірі Еспресо.TV.  

"Це обговорення проходило в такій відкритій формі, вперше в історії України, звісно пропозиції представника кожної політичної сили, а також громадянського суспільства, що подавалася, припустимо, через ваших колег журналістів, через фахових експертів, тому дискусія навколо цих правок, нехай навіть декларативних, але значущих з точки зору вектора, проходила досить давно", - зазначила вона. 

І додала, що окрім "косметичного" ефекту, який має коаліційна угода, за нею стоїть ще низка суттєвих рішень саме по реалізації коаліційної угоди, в тому числі з приводу міністерських посад і команд, які будуть здатні реалізовувати її і в той же час йти на компроміс з тими інвесторами, які нині існують в Україні.

"Сказати, що завтра в нас не буде корупції і буде нова система побудови владної структури, це мабуть не є правдою, тому що занадто багато грошей знаходяться в тіні, занадто багато процесів нині є не зовсім чистими. Але це не є відповіддю, що реформ не буде – вони будуть безумовно, але оця от непублічна частина обговорень вночі і за зачиненими дверима, вона також потребувала часу", - зауважила політтехнолог. 

Нагадаємо, 21 листопада представники п'яти політсил: Блоку Петра Порошенка, Народного фронту, "Самопомочі", Радикальної партії Ляшка та "Батьківщини" підписали проект тексту коаліційної угоди.