Кабмін обіцяє відшкодувати усі соцвиплати і пенсії жителям окупованого Донбасу

Кабінет міністрів вирішив зарезервувати кошти для виплати пенсій і соціальних виплат людям, які опинилися на тимчасово окупованих територіях Донбасу

Про це сьогодні на засіданні Кабміну заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає Еспресо.TV.

"Ми не можемо відправити  туди гроші вони обкрадають банки людей, грабують інкасаторські машини, доставити туди кошти ми не можемо. Ми навіть не можемо доставити гуманітарну допомогу, яку уряд кілька разів намагався доставити, але ні разу не вдалося перетнути блокпости терористів", - сказав Яценюк.

"Тому всі кошти кожної людини, які опинилися заручниками терористів, вони акумулюються в уряді. Як тільки Кремль забере своїх  бандитів, ми відновимо контроль  над своєю територією, ми будемо здатні заплатити  всі соцвиплати", - заявив прем’єр.

За його підрахунками, зараз на окупованій території Донбасу залишилося 1,2 млн пенсіонерів, з яких пенсії досі отримують 600 тисяч пенсіонерів.

 Разом з тим, він зазначив, що Україна продовжує постачати Донбасу газ і електроенергію, але після його звільнення ці витрати будуть вирахувані.

"Тому в гуманітарній катастрофі, яка насувається на Донецьку і Лугаську область, винен тільки Кремль. Ми робимо все що можемо… Вартість газу і електроенергії  буде знято, про що внесено відповідний законопроект в Раду. Всі платять Україні і там треба платити", - резюмував прем’єр.