Семерак: Колишні президенти України та високопосадовці залишились без покоївок, секретарів і інших привілеїв

Кабінет міністрів завершив процедуру позбавлення колишніх високопосадовців пільг і різних привілеїв

Про це сьогодні повідомив журналістам міністр Кабінету міністрів Остап Семерак після засідання уряду, передає Еспресо.TV

"Ми завершили процедуру позбавлення колишніх високопосадовців пільг і різних привілегій. Уряд ініціював це рішення в березні, ми зверталися з проектами розпоряджень президента, які він після обрання схвалив і підтримав уряд", - сказав він.

Міністр уточнив, що уряд скасував низку розпоряджень, якими забезпечувалися санаторно-курортне, автомобільне, медичне обслуговування колишніх президентів, колишніх прем'єр-міністрів, колишніх прокурорів тощо.

"У них не буде тепер покоївок, не буде держава оплачувати дачні будиночки, наприклад, в Конча-Заспі. Не буде безкоштовного медико-санітарного обслуговування, утримання секретарів, які передбачалися", - зазначив Остап Семерак.

"Просто різні категорії високопосадовців мали різні пільги. Ми сьогодні вже завершили цей етап. І з чистою совістю ідемо далі. І говоримо, що колишні високопосадовці і теперішні повинні жити по таки стандартах як живе суспільство", - резюмував він.

Нагадаємо, у серпні президент України Петро Порошенко своїм розпорядженням позбавив матеріально-побутового та медичного обслуговування Миколу Азарова, а Віктора Януковича – обслуговування та охорони. Також без пільг залишилися екс-прем'єр Кінах, колишній голова Нацбанку Стельмах та інші чиновники.