Тигру Путіна знову приписують вбивства

Амурського тигра Устина, випущеного на волю російським президентом Володимиром Путіним, підозрюють у набігу на козячу ферму в північно-східній китайській провінції Хейлунцзян

Про це повідомляє китайське новинне агентство Xinhua.

Згідно з даними агентства, в ніч на неділю на сільській фермі були вбиті дві кози, ще три - пропали. За словами експерта з питань захисту дикого світу з Північно-східного університету лісового господарства Чжу Шибин (Zhu Shibing), відбитки лап та інші сліди, залишені на місці події, належать амурському тигру Устину.

Кореспонденти агентства Xinhua, прибувши на місце події, побачили мертвих кіз, на голові яких були діри розміром з людський палець. Чжу Шибин зазначає, що їх черепи були проламані щелепами тигра. "За даними нашого моніторингу, цей напад свідчить про те, що Устин має хорошу фізичну форму", - зазначив вчений.

Він також попросив жителів довколишніх сіл не наближатися до тигра, якщо вони його побачать, або ж кинути йому їжу.

Близько двох років тому російські експерти врятували п'ятьох маленьких тигренят. Путін випустив трьох із них на свободу на початку минулого літа в Амурському краї. У жовтні двоє тигрів, Кузя і Устин, завдяки спеціальним пристроям, які відстежують їх пересування, були виявлені в Китаї, куди вони забрели в пошуках їжі.