Через обстріли бойовиків у Станиці-Луганській вночі згоріли чотири будинки , - Москаль

Губернатор Геннадій Москаль розповів про те, як пережила останню добу Луганська область

Про це він повідомив на власному сайті, передає Еспресо.TV.

Протягом суботи бойовики ЛНР продовжували обстрілювати контрольовану Україною територію Луганської області. Під обстріли з артилерії, мінометів та "Градів" потрапили населені пункти Трьохізбенка, Гірське, Кримське, Сокільники, Щастя, Вільхове, Попасна, Макарове, Станиця Луганська. 

Стала відома інформація про потерпілих під час учорашнього обстрілу "Градами" Попасної. Поранення зазнали двоє 78-річних пенсіонерів, ще одна людина, 82-річний чоловік, від травм, що він зазнав, на жаль, загинув.

"Найскладніша ситуація, як і раніше, зберігається в Станиці Луганській. Учора з 21.30 до 22.00 селище обстріляли з "Градів", потім обстріл повторили о першій ночі. Протягом ночі в мікрорайоні Кондрашівка йшли ближні бої між українськими силовиками й бойовиками. В результаті прямих влучань снарядів та трасувальних куль зайнялися й згоріли чотири будинки. Пожежників, які виїхали на вул. Леніна й намагалися погасити вогонь, диверсанти, що зайшли в селище, обстріляли з автоматів. Рятувальникам тривалий час довелося лежати на землі, вони відновили гасіння пожежі тільки після того, як бойовики пішли. Інформації про загиблих чи поранених мирних мешканців немає", - зазначив Геннадій Москаль.

За словами губернатора, зараз у Станиці спокійно. Ремонтним бригадам вдалося відновити всі системи життєзабезпечення - газ, центральне опалення та світло (за винятком кількох мікрорайонів) у селищі є.

Як повідомляло Еспресо.TV, протягом доби терористи 45 разів обстріляли позиції українських військових, в наслідок обстрілів бойовиками жилих районів - загинули двоє мирних мешканців.