В Україні ще багато бізнесів, які досі працюють і приносять прибуток втікачам, - Севгіль Мусаєва

Головний редактор "Української правди", журналіст-розслідувач Севгіль Мусаєва розповіла про активи "Сім'ї", які досі приносять прибуток їхнім власникам

В інтерв'ю "Нічному телеекспресу з Наталкою Лятуринською" на Еспресо.TV вона зазначила, що ще багато бізнесів так званої "Сім'ї" продовжують свою роботу в Україні і приносять прибуток їхнім власникам. 

"Коли ми розслідували це, ще не було юридичного підтвердження, але загалом, за рахунок адміністративного впливу і використання адміністративного ресурсу ці бізнеси могли досягати якихось успіхів і, в підсумку, у Межигір'ї, а так само у бізнес-центрі "Арена", де були знайдені документи, пропущені через компанію "ВЕТЕК" Сергія Курченка, ми все ж таки встановили, що дуже багато активів, про які журналісти-розслідувачі писали, вони дійсно належать до інтересів так званої сім'ї і досі", - зазначила журналістка.

Севгіль Мусаєва також додала, що попри те, що частину таких підприємств вдалося закрити, інші працюють.

"Я знаю, що були спроби заарештовувати ці активи, як наприклад, Одеський НПЗ, він і досі належить Сергію Курченку. Так само й інші активи, ось "ВБР-Банк", який контролювався Олександром Януковичем, минулого тижня був на ліквідацію посунутий. У принципі деякі активи припинили свою роботу чи є заблокованими, очевидно, що просто не можуть продовжувати свою діяльність. Є дуже багато бізнесів, які досі працюють і приносять прибуток втікачам", - підкреслила вона.