На Луганщині СБУ затримала бойовика, який постачав терористам російську зброю та вибухівку

Служба безпеки України викрила бойовика так званої "ЛНР", який переправляв терористам зброю та вибухівку з Росії

Про це повідомили у прес-центрі відомства, передає Еспресо.TV.

Як зазначається, 47-річного громадянина України було затримано в одному з населених пунктів Міловського району Луганської області.

У ході слідства бойовик зізнався, що пройшов спеціальну підготовку в Росії, на базі для найманців на території Ростовської області. Протягом півроку він воював у Луганської області на боці терористів та забезпечував незаконні поставки боєприпасів і зброї з Ростовської області РФ до України. За словами затриманого, на ділянці, за яку він відповідав, трафіком зброї керували співробітники ФСБ РФ із позивними "Кадет" та "Фірс". Завантажували засоби ураження у транспортні засоби також російські військовослужбовці.

У відомстві також повідомили, що, повернувшись після поранення до свого села на Міловщині, бойовик одразу розпочав вербувати місцевих мешканців до терористичних угруповань.

Під час затримання він намагався чинити правоохоронцям збройний опір, наголосили у прес-службі.

Стосовно затриманого слідчі СБУ розпочали досудове розслідування за ст.258-3 Кримінального кодексу України, що визначає відповідальність за створення терористичної організації або участь у ній. Бойовику загрожує від 8 до 15 років ув’язнення. Його взято під варту. Триває слідство.