Вчені винайшли назальні краплі, які зберігають пам'ять

Американські вчені винайшли назальний спрей, що запобігає розвитку хвороби Альцгеймера

Вчені з США проводять клінічні випробування нового назального спрею, який необхідно використовувати всього двічі в день для боротьби з втратою пам'яті, повідомляє The Daily Mail.

Даний симптом є характерним для літніх людей, а в багатьох випадках він передує початку деменції. Вчені створили цей назальний спрей, зважаючи на те, що клітинам мозку необхідний інсулін для виживання в літньому віці.

Падіння рівня інсуліну викликає пошкодження клітин, що може призвести до втрати пам'яті. Саме тому і був розроблений інсуліновий спрей, який показав свою ефективність у боротьбі з прогресуючою втратою пам'яті. В тій чи іншій мірі з цим симптомом стикається кожна п'ята літня людина, а у деяких проблеми з пам'яттю стають настільки серйозними, що це заважає їм вести повсякденне життя. Люди забувають імена своїх знайомих, час відправлення поїздів або автобусів, місце, куди вони поклали певні речі.

Наразі дослідження тривають в університеті Вейк Форест в США. У всіх добровольців наявні помірні когнитивні порушення, або симптоми ранньої стадії хвороби Альцгеймера. 

Спрей буде використовуватися через 30 хвилин після сніданку та обіду, коли клітини мозку поглинають значну кількість інсуліну. Окрім цього команда добровольців виконуватиме різні тести на пам'ять.