Енергетична рада ЄС-США заявила про узгодження санкційних заходів проти Росії

Євросоюз і США координуватимуть дії щодо імплементації режиму санкцій проти Росії та бойовиків в Україні, включаючи сферу енергетики

Про це йдеться у спільній заяві Енергетичної ради ЄС-США, засідання якої відбулося в Брюсселі, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Оцінюючи нинішню ситуацію, ми погодилися про необхідність координації у наших запроваджених режимах санкцій, включаючи посилення заходів проти сепаратистів, а також у реалізації політики невизнання нелегальної анексії Криму", - йдеться в документі.

Зазначається, що Енергетична рада ЄС-США, не беручи до уваги можливі рішення Арбітражного суду Торгівельної палати Стокгольму, відзначила важливість укладання довготермінової угоди про постачання газу між Україною і РФ.

"Рада вкотре заявляє про рішучість ЄС і сполучених Штатів стояти пліч-о-пліч у їхній підтримці нового українського уряду і підкреслює необхідність реформ сектору енергетики України у відповідності із зобов’язаннями перед Енергетичним співтовариством задля інтеграції українського енергетичного ринку з ЄС, але із забезпеченням захисту вразливих верств населення", - заявила Енергетична рада ЄС-США.