Лукашенко: Росія на півстоліття відстала від Білорусі в питаннях безпеки товарів

Президент Білорусії Олександр Лукашенко відкидає всі претензії до якості білоруської продукції

Про це він заявив сьогодні на нараді про вжиті заходи щодо зняття заборон на ввезення білоруської продукції в РФ і транзит товарів списку санкцій. "Якщо поставити питання про те, які ж все-таки товари безпечніше, білоруські чи російські, це викличе просто сміх не тільки в Білорусі, але і у будь-якого росіянина. Тому що в Російській Федерації, нехай на мене не ображаються, на півстоліття відстали від Білорусії в плані безпеки товарів ", - наводить його слова БЕЛТА.

"Нашу продукцію в Росії, Казахстані та інших країнах прекрасно знають, купують, та й ми харчуємося цими продуктами. Більше того: все краще, щоб не було претензій, ми поставляємо на зовнішні ринки, насамперед у Російську Федерацію. І в цьому плані я відкидаю всякі претензії до якості білоруської продукції", - підкреслив Лукашенко.

Він звернув увагу, що в Білорусії збережені радянські ДОСТи, до них висуваються жорсткі вимоги. "Будь який росіянин, який користується нашими товарами, і продовольчими, і не продовольчими, скаже прямо на користь білоруських товарів", - зазначив глава держави. Про це свідчать і ярмарки та виставки, що проводяться в Росії, на яких тисячі тонн білоруської продукції продаються за 3-4 години. "Люди голосують рублем", - додав президент.

Нагадаємо, минулого тижня Россільгоспнагляд ввів заборону на поставки в Росію продукції 18 білоруських підприємств, блокувавши майже весь обсяг імпорту білоруського м'яса в Росію - близько 400 тисяч тонн.