Ініціатива "Першого грудня" буде розширюватися

Члени ініціативи "Першого грудня" думають про прийом до групи нових членів

Про це в ефірі програми Еспресо.TV "Вечір з Миколою Княжицьким" заявив правозахисник, проректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

"Ми спілкуємося, збираємося. Сьогодні в мене буде зустріч групи. Зараз ми думаємо про те, що самі практичні, фізичні обставини змушують нас думати про розширення, про прийом якихось інших членів", - зазначив Маринович.

За його словами, вони довго цього остерігалися. "Довго не хотіли, я зокрема, побоювався цього, але ми бачимо, що усі члени нашої групи – це люди похилого віку, я наймолодший. Просто треба думати про майбутнє цієї групи. Голос повинен звучати, він не має бути репортажного характеру, він не має бути щодня, але має звучати у важливий час, важливі моменти суспільства і як пропозиція", - заявив правозахисник.

Нагадаємо, Ініціативна група "Першого грудня" — об'єднання, створене у 20-ту річницю референдуму за незалежність України відомими інтелектуалами та громадськими діячами у відповідь на звернення трьох традиційних українських церков (УПЦ КП, УПЦ МП, УГКЦП). В основу програмних документів групи закладена декларація, яка містить базові принципи для об'єднання українського народу, та "Хартія Вільної Людини", яка відтворює життєві орієнтири для суспільства.