В Росії порушили справи проти українських нардепів Берези, Мосійчука та Левуса

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно трьох українських депутатів за публічні заклики до терористичної діяльності

Про це повідомляється на сайті відомства, пише Газета.RU.

"Відносно українських депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 205.2 КК Росії публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму", - йдеться в повідомленні.

Раніше депутати виступили із заявами, які виправдовували злочину, що відбулися 4 грудня в Грозному.

"За допомогою засобів масової інформації закликали до скоєння аналогічних злочинів на території Російської Федерації. В рамках кримінальної справи слідством дані відповідні доручення про оголошення підозрюваних у розшук", - заявили у відомстві.

Нагадаємо, раніше глава Чечні Рамзан Кадиров доручив спецпідрозділам і правоохоронним органам республіки порушити кримінальну справу стосовно українських депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука.

А головне слідче управління Слідчого комітету Росії почало процесуальну перевірку у зв'язку із заявами деяких українських політиків про події в Грозному 4 грудня.