Голова Вінницької облради поклав провину за безлади на губернатора Олійника

Голова вінницької облради Сергій Свитко звинувачує губернатора Анатолія Олійника у тиску на депутатів й координації ініціативи з його "відставки"

Про це він сказав на прес-конференції у Вінниці після подій в облраді, відповідаючи на запитання, хто винен у сьогоднішньому штурмі, передає Еспресо.TV з посиланням на місцеве видання "20 хвилин".

"Вся провина лежить на губернаторі Анатолію Олійнику", - сказав глава облради. 

"Навіть сьогодні він міг зупинити протистояння. Йому пропонували вийти до людей. Треба було зняти з порядку денного питання, що призвело до конфронтації. Але колишні "регіонали" разом з їхніми прихильниками все одно вчинили по-своєму – проголосували за включення до порядку денного питання про відставку. Після цього люди пішли на штурм", - зазначив Свитко.

За його словами, дії депутатів, які вимагали його відставки, координував губернатор, "ле спроба контрреволюції, яку намагалися вчинити колишні "регіонали", їм не вдалася". 

Також глава облради повідомив, що, попри тиск губернатора, депутати готові сформувати більшість і незабаром буде проведене засідання. 

"Я розмовляв з окремими депутатами, вони скаржаться на тиск з боку губернатора, незважаючи на це,  заявляють, що готові брати участь у формуванні нової більшості", - сказав Свитко.

Нагадаємо, у Вінниці вранці 6 грудня активісти влаштували штурм будівлі обласної ради. У результаті заворушень постраждали 7 міліціонерів і 1 активіст.

Губернатор Вінницької області Анатолій Олійник вимагає від активістів покинути будівлю