Білорусь вперше за останні чотири роки відновила огляд вантажівок на кордоні з Росією

Митні служби Білорусії відновили огляд вантажного автотранспорту на кордоні з Росією

Про це повідомив представник російської Федеральної митної служби (ФМС), пишуть "Ведомости".

У службі уточнили, що російські митники на кордоні з Білорусією митний огляд поки не відновлювали.

"ФТС підтверджує, що білоруські митники відновили свою роботу на кордоні з Росією. З нашого боку митного контролю не здійснюється", - сказала представник прес-служби ФМС Олена Грач.

Також в ФТС підтвердили наявність труднощів при перетині вантажним автотранспортом російсько-білоруського кордону.

"Є інформація про поодинокі випадки", - розповіла Грач, відмовившись коментувати, чи буде відновлений митний контроль з російського боку.

Читайте також: Торговельна війна з "Бацькою" остаточно посадить росіян на гречку і ріпу

У галузевих ЗМІ з'явилися повідомлення від учасників ринку про те, що на виїзді з Росії в Білорусію з'явилися пробки з вантажних автомобілів довжиною від 5 до 8 км.

Митний контроль транспортних засобів на кордоні Росії і Білорусії був припинений з квітня 2011 р у зв'язку з набранням чинності угод про створення Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану, згідно з якими транспортний контроль здійснюється на зовнішніх кордонах Митного союзу.

Минулого тижня президент Білорусії Олександр Лукашенко обурився тим, що "Росія повела себе непристойно, заборонивши багатьом [білоруським] підприємствам поставку продовольчих товарів на територію РФ. Росія пішла на порушення всіх <...> домовленостей, яких ми досягли в Митному союзі".

Лукашенко дав своєму уряду десять днів для відновлення постачань білоруського продовольства до Росії.