Княжицький виступає за продовження пільг для вітчизняних книговидавців та фінансування українського кіно

Голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, член парламентської фракції "Народний фронт" Микола Княжицький вважає за необхідне продовжити пільги для вітчизняних книговидавців, а також забезпечити механізми фінансування українського кіно та серіалів

Про це він заявив сьогодні після засідання погоджувальної ради, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу партії.

Ці питання він назвав пріоритетними у роботі очолюваного ним комітету, зважаючи на те, що незабаром у парламенті розпочнеться розгляд проекту державного бюджету України, а також з огляду на те, що "Україна знаходиться в стані інформаційної і культурної агресії зі сторони Росії".

"Термін дії пільг для книговидавців наразі завершується, а для того, щоб його продовжити, треба подати відповідний проект закону, врахувати це у бюджеті та у Податковому кодексі. Зараз ми над цим працюємо", - повідомив Княжицький.

При цьому він зазначив, що "уряду буде надзвичайно непросто це зробити (продовжити пільги, надати фінансування, - Ред.), бо країна теж знаходиться в кризовій ситуації". На думку народного депутата, у цих питаннях треба шукати компроміс.

Нагадаємо, 4 грудня народні депутати проголосували за основу і в цілому проект Постанови про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання.

Зокрема, головою Комітету з питань культури і духовності було затвердженого народного депутата від "Народного фронту" Миколу Княжицького.