У Києві відбудеться "Референдум щодо виходу зі складу людства"

Міжнародна художня виставка з відповідною назвою відкриється в арт-центрі Closer

10 грудня розпочнеться виставка "Референдум щодо виходу зі складу людства", повідомляє Cultprostir.

Референдум – одне з ключових понять подій в Україні в 2014 році. Виставка сучасного мистецтва – це відклик на процеси, що відбуваються в країні. Основна ідея експозиції, на думку кураторів, "поставити під сумнів монолітність людства і подивитися на людину в світі, де у конкретної людської істоти може бути набагато більше спільного з рослиною ніж, наприклад, з комаром чи іншою людиною. Під "людством" маємо на увазі сукупність всіх людей, що населяють світ і вважають себе його центром".

Експозиція представить живопис, відео, інсталяції митців з України, а також з інших країн світу: Бен'яміна Еґґера (Чехія), Єрбосина Мельдібєкова (Казахстан), Ярослава Киси (Словаччина/Україна), Миколи Олейнікова, Дмитра А. Пріґова, Анастасії Рябової (Росія), Євгенії Бєлорусець, Олександра Гнилицького, Нікіти Кадана, Леся Хоменка, Юрія Кручака та Юлії Костеревої, Мирослава Кульчицького, Юрія Лейдермана, Лади Наконечної, Влади Ралко, групи Р.Е.П., Костянтина Стрільця, TanzLaboratorium, Лариси Венедіктової (Україна).

У рамках виставки 13 грудня відбудеться акція-перформанс Бен'яміна Еґґера "Соціальний безлад і світ, що перевернувся догори ногами".