Ярема розповів, кого з чиновників та правоохоронців судитимуть за злочини на Майдані

За майданівські події притягнені до відповідальності керівник обласної ради, два керівника ОДА та працівники правоохоронних органів

Про це на спільному засіданні антикорупційного комітету та комітету з питань правоохоронної діяльності заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає кореспондент Еспресо.TV.

"Окремо слід зупинитися на розслідуванні кримінальних проваджень територіальними органами прокуратури. Серед уже притягнутих до відповідальності органами прокуратури: керівник обласної ради і два керівника ОДА - це тільки за майданівські події", - заявив Ярема.

Також, за його словами, притягнено до відповідальності "дев’ять керівників територіальних підрозділів внутрішніх справ, 59 працівників міліції різних підрозділів, "Беркут", внутрішні війська, "Грифон", ДАІ, ППС, УБОЗ, кримінальна міліція, а також 11 цивільних учасників, так звані "тітушки". 

"Зокрема, за вчинення злочинів, щодо учасників акцій протесту повідомлено про підозру колишньому начальнику ГУ МВС у Запорізькій області, колишньому начальнику ГУ МВС в Черкаській області, голові Дніпропетровської обласної ради та заступнику начальника ГУ МВС в цій області, командиру 1 -й роти міліції "Беркут" ГУ МВСУ в м Києві", - заявив Ярема.

Крім того, Ярема зазначив, що у дінпропервській області  прокуратура  провела обшук в одному  з кабінетів ОДА і оголошено про підозру  голові дніпропетровської облради Євгену Удоду за організацію  поїздки так званих "тітушок" до Києва.

"В одному  з кабінетів знайшли биту, в яку натикані цвяхи.  Це є доказом того,  що  вони збиралися в кабінеті і відправлялися на Київ для вчинення  протиправних дій", - зазначив Ярема.