Гіркін боїться, що вони з Путіним потраплять під Гаазький трибунал

Ігор Стрєлков (Гіркін) вважає, що вони з Путіним можуть потрапити під міжнародний військовий трибунал у Гаазі

Про це повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на "Дождь"

Це станеться, якщо російське керівництво буде йти мирним шляхом в українському конфлікті.

На його думку, під час перемир'я Україна "шаленими темпами відновлює армію, щоб ніякі "відпускники" ("прем'єр-міністр "ДНР" Олександр Захарченко в серпні повідомив, що на боці сепаратистів воюють російські військові, які взяли відпустку) не могли змінити баланс на полі бою".

"За цю зиму санкції повинні серйозно підірвати готовність російської громадськості "захищати русский мир", особливо ж - вірнопідданість нашого чиновництва (і без того вкрай сумнівну). А НАТО, тим часом, має завершити підготовку громадської думки своїх громадян на предмет необхідності прямої військової допомоги, а то і збройного втручання в конфлікт "за суверенітет України"», - вважає Гіркін.

До весни, на його думку, населення "повністю зруйнованого" Донбасу буде ставитися до Путіна "з ненавистю", кількість біженців збільшиться на кілька сотень тисяч, а армія України, куди будуть введені війська НАТО, зробить "атаку", "яка без прямого широкомасштабного втручання ЗС Росії призведе до швидкого розгрому деморалізованого ополчення, яке у 5-7 разів поступається за чисельністю і порядком".

Гіркін також попередив про можливість "московського майдану", який може початися на тлі "економічного краху" і "нічим не приховуваної зради російського населення (Донбасу)".

"Якщо він (Путін) буде продовжувати в тому ж дусі, як зараз, то доведеться нам сусідами стати... по камерах в Гаазі. Якщо нас туди ще живцем довезуть, звичайно", - вважає екс-міністр оборони "ДНР".

У середині серпня 2014 року, після відставки "прем'єр-міністра "ДНР" Олександра Бородая, Ігоря Стрєлкова зняли з посади "головнокомандуючого збройними формуваннями сепаратистів". Пізніше, на початку вересня, Гіркін дав прес-конференцію в Москві. За її результатами він дав зрозуміти, що його не влаштовує те, що відбувається на сході України, де оголосили перемир'я. При цьому він висловив готовність підкоритися рішенню президента Росії Володимира Путіна, якого сам він вважає "єдиним легітимним головнокомандувачем".