Amnesty і HRW заступилися за правозахисників у Чечні

Міжнародні організації Amnesty International та Human Rights Watch закликали російську владу припинити переслідування і залякування правозахисників у Чечні

Увечері 13 грудня в Грозному згорів офіс правозахисної організації "Комітет проти тортур". За словами правозахисників з "Комітету проти тортур", в суботу до підпалу невідомі переслідували їх на автомобілі і погрожували озброєні люди в масках, повідомляє ВВС.

"Ці акти залякування є продовженням придушення свободи слова в регіоні. Лідер Чечні Рамзан Кадиров, схоже, веде особисту кампанію проти Зведеної мобільної групи (" Комітету проти тортур ") та її лідера Ігоря Каляпін", - сказала керівник досліджень Amnesty International Анна Нейстат.

Глава російського відділення міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch Тетяна Локшина припустила на своїй сторінці у "Фейсбуці", що влада Чечні, можливо, вирішили вислати Зведену мобільну групи правозахисників з республіки.

"Комітет проти тортур" - одна з небагатьох правозахисних організацій, які продовжують роботу в Чечні. Самі правозахисники не хочуть виїжджати, незважаючи на неспокійну обстановку.