Київське хореографічне училище відмовилося від матеріальної допомоги балерини, яка підтримує Путіна

Київське державне хореографічне училище не прийняло гроші, зібрані спеціально для його реставрації Великим театром в Москві

Про своє рішення керівництво навчального закладу повідомило у відкритому листі, опублікованому на сайті закладу та Мінкультури України.

На початку грудня з ініціативи народної артистки Росії Світлани Захарової на сцені Великого театру пройшов вечір "Балет без кордонів". Зібрані кошти збиралися направити на ремонт Київського училища, вихованкою якого є Захарова.

Керівництво Київського хореографічного училища відмовилося від грошей, які зібрали артисти Великого театру на ремонт навчального закладу.

"Сума коштів, які зібрані у результаті згаданого концерту, не йде у порівняння з тисячами людських жертв, сотнями тисяч квадратних кілометрів території, десятками мільярдів гривень, іншими непоправними збитками, які несе нині Україна внаслідок "позиции президента Росcийской Федерации по Украине и Крыму". Звичайно, що Київське державне хореографічне училище відмовляється від "допомоги" народної артистки Росії Світлани Захарової", - йдеться у листі училища.

Приводом для відмови від пожертви стала, за словами директора, позиція Захарової. Вона в числі 150 російських діячів культури навесні цього року підписала лист на підтримку російської анексії Криму.