Стець визначився із першочерговими завданнями Мінінформполітики

Новопризначений міністр інформаційної політики України Юрій Стець вважає, що у першу чергу його відомство повинне забезпечити право мешканців Донбасу отримувати об’єктивну інформацію

Про це він заявив під час робочої наради з питань захисту національного інформаційного простору, передає Еспресо.TV.

"Найближчим часом ми маємо забезпечити право мешканців Донецька і Луганська отримувати об’єктивну інформацію та дізнаватись офіційну позицію влади щодо важливих питань та подій, які відбуваються в державі, з українських ЗМІ. Це першочергове завдання, яке стоїть на порядку денному по забезпеченню відновлення територіальної цілісності України", - заявив він.

На зустрічі обговорили питання підготовки відновлення трансляції сигналу українських телевізійних каналів на тимчасово окупованій території, зокрема в містах Алчевськ, Горлівка, Донецьк, Луганськ та інших тимчасово окупованих населених пунктах Донбасу.

Учасники заходу розробили план захисту пересування ретрансляторів з боку Міністерства оборони та напрацювали логістичну схему розповсюдження друкованих засобів масової інформації в зоні АТО та на тимчасово окупованій території.

У нараді взяли участь зовнішній консультант Міністерства оборони від Українського кризового медіа-центру Тетяна Попова, гендиректор Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Олександр Півнюк, голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко та керівник Антитерористичного центру при СБУ Василь Грицак.

Нагадаємо, раніше Стець повідомив, що облаштує собі кабінет у Слов'янську.

Також він заявив, що в Мінінформполітики працюватиме 20 "головастиків" і наголосив, що  Міністерство інформації не запровадить цензуру в Україні.

Зауважимо, призначення Юрія Стеця міністром ще не створеного міністерства інформаційної політики України викликало чималий резонанс у суспільстві та напруження у медіаспільноті. Остання поспішила заявити, що у такій спосіб уряд намагається запровадити цензуру.