Опитування: Росіянам байдужа доля країни та світу

Переважна кількість росіян відчувають себе відповідальними тільки за власну сім'ю, роботу і дім,і лише деякі - за те, що відбувається в своїх місті і країні, не кажучи вже про події в світі

Такий результат показало опитування "Левада-Центру".

В ході проведеного в кінці листопада опитування населення 98% респондентів заявили, що в тій чи іншій мірі відчувають тягар відповідальності за те, що відбувається в їхніх родинах. Свою відповідальність за події на роботі відчувають трохи менше, але теж значне число опитаних - 89%. Про почуття відповідальності за події в своєму будинку/дворі заявили 81% опитаних.

За події у своєму місті відповідати готові вже помітно менше опитаних - 56%, а за події в країні - ще менше, 38%. Найменше ж всього росіяни відчувають свою відповідальність за те, що відбувається в світі - про це заявили всього 8% учасників дослідження.

За останні 14 років частка респондентів, які заперечують особисту відповідальність за події в країні і в світі, значно зросла, чому сприяло скорочення можливостей для суспільно-політичної діяльності громадян, відзначають дослідники.

Між тим, варто нагадати, що саме громадяни РФ, згідно з Конституцією, є джерелом влади в країні. Втім, більшість росіян про це не знають, показало опитування, проведене напередодні Дня Конституції.