Павутін у Країні Світла – у Львові показали дитячу виставу про Путіна

Нова дитяча вистава розповість про сучасні події в Україні через казкових героїв

У Львові театрали взялися за виховання свідомих маленьких українців. Юним львів’янам вирішили розповісти про сучасні події в країні через образи казкових персонажів, повідомляє телеканал новин "24".

Нову виставу для дітей – "Незвані гості у Країні Світла" – підготував за місяць балет "Життя". У центрі вистави – павук Павутін, прототипом якого є сам Володимир Путін. Він нахабний, зверхній і зазіхає на чужу землю. Його сестри – Брехня, Жадібність та Заздрість. От тільки мріям "темної сили" ніяк не здійснитися – проти неї постала ціла Країна Світла.

Зіграв Павутіна сам сценарист, артист балету "Життя" Володимир Мазур. Каже, огиди бути в ролі сусідського президента не відчував – навпаки: "Ні, в мене було велике бажання всю його натуру в своєму образі підкреслити, всю його силу – як в нашій виставі показано – в брехні, в підлості, в заздрості. Тому я із задоволенням демонструю всю його "красу".

На противагу "темним силам" виступають герої відомих казок: Котигорошко, Кіт у Чоботях, Червона Шапочка, Мальвіна і навіть Баба Яга, яку діти звикли боятися. "Якщо вже камінь падає в наш город, то ми всі гуртуємося і йдемо на ворога. Тут нема в Країні Світла хороших-поганих. Всі хороші! Маємо одного ворога і мусимо захищати нашу країну", – поділився враженнями артист балету "Життя" Олександр Григоркін, який грав роль Баби Яги.

Балет "Життя" вже 17-й рік поспіль готує дітям вистави до свята Миколая. Та цьогоріч за місяць створили цю – майже політичну. Тепер впродовж тижня показуватимуть її три-чотири рази на день у "Палаці залізничників", а це загалом майже 30 показів.

"Ми так багато говоримо про те, що програємо інформаційну війну Росії. А інформаційна війна, мабуть, починається з елементарного патріотичного виховання наших діток", – зазначила керівник балету "Життя" Ірина Мазур.

Наприкінці вистави зло щезає, а грізний Павутін стає маленьким, беззахисним павучком.