Путін продовжив солдафонські кепкування: Саакашвілі "ганяють як вошивого по лазні"

Російський президент Володимир Путін вважає, що екс- президента Грузії Михайла Саакашвілі ганяють " як вошивого по лазні", однак він до цих гонінь не причетний

Про це він заявив на підсумковій прес-конференції в Москві, передає Еспресо.TV

"Для того, щоб врегулювати ситуацію з Грузією, потрібно домовитися з тими людьми, які там живуть. Ніхто не запідозрить нас у тому, що Саакашвілі ганяють як вошивого по лазні діюча влада Грузії. Не з нашої ініціативи, ми тут ні при чому", - сказав Путін.
" Йому навіть не дають робочу візу в США наскільки я знаю. Я свого часу просив його не починати воєнних дій, а він почав і ось результат. Дуже важко тепер вийти. Це кровоточива рана грузинского народу", - вважає президент Росії.
Нагадаємо, кримінальне переслідування екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі почалося влітку 2014 року. Він звинувачується в розтраті бюджетних коштів. Крім того, Саакашвілі підозрюють у перевищенні повноважень при розгоні мітингувальників в Тбілісі 7 листопада 2007 року, причетності до розгрому телекомпанії «Імеді», а також привласненні майна покійного олігарха Бадрі Патаркацишвілі.
Попри заяви Володимира Путіна про "невидану робочу візу", Сполучені Штати не раз висловлювали стурбованість у зв'язку з кримінальними справами проти Михайла Саакашвілі. Стосовно нього в Грузії на даний момент порушено аж десять кримінальних справ. У Вашингтоні підозрюють, що це може бути пов'язано з політичними гоніннями.
"Ніхто не може бути вищим від закону, але порушення одночасно десятка справ стосовно колишнього президента (Грузії) посилює законні побоювання з приводу політичного гоніння", - йшлося в одній з заяв Держдепартаменту США.