Таран: Путін не змінив прагення захопити під контроль українську територію

Політолог Сергій Таран вважає, що плани Путіна щодо України не змінилися

Таких висновків він дійшов після прес-конференції російського президента, передає Еспресо.TV

"Чітко прозвучало на прес-конференції Путіна – не змінивши стратегічного прагнення захопити, Росія може змінити тактику і може висувати тезу, що ці окуповані території на певних політичних умовах можуть бути частиною України. Про це сказав Путін", - говорить Сергій Таран. 

На думку політолога, Путін так боїться руху України у ЄС і НАТО, що робить усе, щоб змусити країну зійти з цього шляху. Інакше він не зупиниться.

"Але умови ці достатньо складні. Це ті умови, які означатимуть, що Україна, згідно з російським сценарієм, має зробити конституційну реформу, проголосити федерацію, не лише для окупованих територій, а й для всієї країни і, причому, конституція в цій федерації має бути так складена, щоб фактично заблокувати рух України в ЄС і НАТО", - зауважив Сергій Таран і додав: "Якщо цей сценарій, не дай Боже, відбудеться, то це буде тією умовою, за якою Путін буде згоден, як він каже: "реанімувати єдиний політичний простір України". 

Нагадаємо, сьогодні відбулась велика підсумкова прес-конференція російського президента Володимира Путіна, яка зайвий раз дала зрозуміти лише одне – президент Росії не має розуміння стратегії подальших дій ані в економіці ані в політиці. Більше читайте тут. 

Також нагадаємо, Народний депутат від "Народного фронту" Микола Княжицький вимагає від МВС, СБУ та Генпрокуратури негайно порушити кримінальну справу проти Путіна і притягнути його до відповідальності через заклики до міжнаціональної ворожнечі.