Виконавчий директор Інституту масової інформації стала на захист Еспресо.TV

Оксана Романюк, виконавчий директор Інституту масової інформації і кореспондентка Репортнрів без кордонів, вважає дії Нацради щодо телеканалу Еспресо.TV – ведмежою послугою українцям

Про це вона написала на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"Шановна Нацрадо, а що це було? Хто вас уповноважив займатися цензурою? Поділіться також будь-ласка критеріями, за якими ви оцінюєте контент. Наскільки той чи інший контент є "ворожим", це ваше субієктивне відчуття, патріотичний порив, чи ви базуєтесь на якихось експертних висновках? Давайте може заборонимо взагалі згадувати Путіна в новинах! Це так прекрасно, жити із заплющеними очима, і не тужити.  До речі, це називається - ведмежа послуга Україні і її громадянам. А ми ще тут критикуємо Мінстеця... Громадяни України мають право на інформацію, і Україна зобовязалася захищати це право. Крапка", - наголосила Романюк.

Нагадаємо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження Еспресо.TV за трансляцію виступу Путіна перед Федеральними зборами.

У свою чергу екс-головний редактор Еспресо.TV, народний депутат Вадим Денисенко, коментуючи це рішення заявив наступне: "Складається враження, що Нацрада хоче закрити телеканал Еспресо.TV. Це вже друге попередження телеканалу. Після третього Нацрада накладає штраф і може подавати позов до суду та анулювати ліцензію. Не хочеться думати, що це політично вмотивоване рішення".