Активісти проведуть акцію під Адміністрацією Президента проти російського контенту на українських каналах

Акція "Зомбі на барикадах вимагають більше російських серіалів" відбудеться 22 грудня

У понеділок, 22 грудня, активісти Громадянського Руху "Відсіч", волонтери та небайдужі громадяни прийдуть до Президента України Петра Порошенка для того, щоб нагадати йому про дану обіцянку: на зустрічі з ініціаторами Євромайдану Глава держави особисто пообіцяв заборонити на державному рівні трансляцію російських телесеріалів. Про це повідомляють на Фейсбук-сторінці громадської організації "Відсіч".

"Видається, що, забороняючи фільми, де грають особливо одіозні особи російської кіноіндустрії, чиновники лише кидають кістку громадськості замість того, щоб робити реальні кроки у напрямку цілковитого видалення російських кінопродуктів з екранів телевізорів українських телеглядачів", - йдеться у зверненні "Відсічі".

Раніше активісти вже проводили подібні акції проти засилля російських серіалів на українських телеекранах вже проводилися під Держкіно, Національною радою з питань телебачення та радіомовлення та під офісом телеканалу "Інтер". Цього разу активісти прийдуть до самого Президента. До них приєднаються і зомбі, які навпаки будуть вимагати збільшення кількості російського контенту на українських каналах, і в знак протесту навіть побудують барикади, щоб показати, що вони нічим не гірші за таких ненависних їм "майданутих" та "бандерлогів".

Активісти вважають, що російські серіали - це отрута уповільненої дії, яка вражає мізки громадян. За її допомогою Кремль впливає на думку українського глядача. Відбувається як прихована, так і пряма й нахабна пропаганда та популяризація мислевірусів, потрібних російському керівництву, особливо в умовах війни. Явне намагання перекрутити сприйняття образу українця та росіянина з боку імперської пропагандистської машини не може залишити байдужими людей, які розуміють, що російська кінопродукція - це потужна зброя, спрямована проти української гідності та європейських цінностей, до яких ми прагнемо.

Нагадаємо, судова експертиза російського телебачення виявила на російському телебаченні ознаки прийомів психологічного впливу.