У Голлівуді скасували зйомки фільму про Північну Корею через загрозу теракту

У світлі останніх подій, пов'язаних з хакерською атакою і скасуванням прокату фільму "Інтерв'ю", студія New Regency заморозила свій новий проект, дія якого відбувається в Північній Кореї

Гор Вербінськи планував ставити шпигунський трилер "Пхеньян", а головну роль у ньому готовий був виконати Стів Карелл, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Hollywood Reporter Russia.

В основі картини лежить графічний роман канадського художника-аніматора Гая Делайла про американця, який поїхав в Північну Корею, але був заарештований місцевою владою і звинувачений у шпигунстві. Зйомки мали початися вже в березні, але агресивна поведінка кіберзлочинців , які погрожували влаштувати теракти в будь-якому кінотеатрі з комедією "Інтерв'ю" в репертуарі, відлякало продюсерів "Пхеньяна", зазначає видання.

Нагадаємо, 18 грудня кінокомпанія Sony Pictures офіційно відмовилася від демонстрації в кінотеатрах фільму "Інтерв'ю". Раніше в цей же день була скасована прем'єра картини в нью-йоркському Cinema Sunshine.

Крім того, як повідомляє Variety, Sony Pictures Entertainment відмовилася від будь-яких планів щодо фільму - комедія не буде випущена на DVD або поміщена на стримінгові сервіси.

15 грудня в інтернеті з'явився ролик з фільму з епізодом загибелі Кім Чен Ина. На наступний день анонімні хакери направили у компанію Sony Pictures поводження з погрозами влаштувати під час прем'єри теракти, які можна порівняти за масштабом з подіями 11 вересня 2001 року. Після цього 10 найбільших мереж кінотеатрів у США, зокрема AMC, Regal, Cinemark і Carmike, відмовилися демонструвати картину.

У свою чергу Обама закликав показати "Інтерв'ю", незважаючи на загрозу терактів

Президент США Барак Обама в ефірі телеканалу ABC News закликав дати людям можливість ходити в кіно, незважаючи на загрози терактів. "Ми будемо напоготові і обов'язково попередимо людей, якщо зауважимо щось дійсно серйозне. Але поки я рекомендую людям йти в кінотеатри", - сказав Обама.