В Росії завели справу на Наливайченка. Погрожують 20 роками в'язниці

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії порушено кримінальну справу стосовно голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка

Як відзначається у повідомленні прес-служби Слідчого комітету, Наливайченка підозрюють в "наклепі, організації застосування заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, викрадення людини", передає Еспресо.TV.

За версією слідчих, Наливайченко організував "викрадення" журналістів телеканалу "Лайф Ньюс" Олега Сидякіна і Марата Сайченка.

"Журналісти незаконно утримувалися ними до 25 травня 2014 на території України, при цьому потерпілим завдавали фізичні і психічні страждання шляхом систематичного нанесення побоїв та інших насильницьких дій", - йдеться у повідомленні.

Тако у повідомленні Слідчого комітету Росії переконують, що Наливайченко організував і "викрадення" журналістів телеканалу російського Міноборони "Звезда", давав вказівки "катувати мирних мешканців Донбасу".

Представник Слідчого комітету Володимир Маркін заявляє, що за всі вищеназвані "безчинства" Наливайченкові загрожує до 20 років в'язниці. 

Нагадаємо, Слідчий комітет Росії розслідує 33 справи проти українських силовиків

Зокрема, 23 справи проти представників силових структур України.Також в Росії відкрито 10 справ за фактом обстрілу українськими військовими території Росії.

Нагадаємо також, у липні поточного року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт голови українського МВС Арсена Авакова і губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.