Українські військові вже отримали допомогу з Нідерландів, Канади, Британії та Польщі, - Бірюков

Радник президента України Юрій Бірюков розповів, яку гуманітарну допомогу українська армія вже отримала з-за кордону

Відповідну інформацію він опублікував на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

Зокрема, він повідомив, що "від уряду Нідерландів прийбув вантаж до Харкова. Там: генератори, шкарпетки, зимові куртки, зимове взуття, зимові рукавички".

Окрім того, "від уряду Великої Британії вантаж прибув до Києва: зимові штани та куртки, термобілизна, вовняні шапки, шкарпетки, рукавиці, пончо, спальні мішки, намети".

Від уряду Польщі до Льовова, за словами Бірюкова, надійшов такий вантаж: сухпайком, балаклави, рюкзаки (100 000!), сорочки з довгими рукавами, рукавиці, рушники, польові берци, сумки для спорядження. 

Також Бірюков нагадав, що від уряду Канади літаком до Борисполя прилетіло близько 10% допомоги, а більша частина йде морем. "Орієнтовна дата прибуття - 4-5 січня в Одесу. Зустрічатимемо, там 54 морських контейнера", - уточнив радник президента і додав, що ще очікується вантаж від уряду Австралії, але поки вантаж ще не вийшов.

"Алгоритм наших дій з гуманітарної допомоги:
1) Ми контролюємо, що все отримане ретельно сортується і перевіряється кількість. Так само як і відповідність кількості з накладними.
2) Служба тилу ГШ приймає рішення про одержувача допомоги. І тут ми не заважаємо, тільки радимо, знаючи подробиці ситуації на передовій.
3) За фактом прийняття рішення - ми контролюємо процес доставки на передову і розподіл", - зазначив Бірюков.

Він наголосив, що з першою частиною канадської допомоги все пройшло ідеально і висловив сподівання, що й надалі буде саме так.
Нагадую - потрібна допомога у Львові. Писати Богдану або Давиду (не треба писати у мене в коментах, загубиться).