В Азербайджані обшукали "Свободу"

Азербайджанська служба "Радіо Свобода" ("Радіо Азадлиг") повідомляє, що в п'ятницю співробітники генеральної прокуратури Азербайджану влаштували обшук в бакинському бюро радіостанції

Як повідомив директор "Радіо Азадлиг" Кенан Алієв, не менше десяти представників генпрокуратури у супроводі поліцейських увірвалися в офіс організації і заявили, що у них є рішення суду про закриття бюро, передає Еспресо.TV.

"Ордер на обшук в офісі бюро пред'явлений. Інтернет і внутрішні телефони Радіо Азадлиг відключені. Співробітникам радіо заборонено підходити до своїх комп'ютерів", - йдеться в повідомленні на сайті "Радіо Свобода".

На даний момент обшук закінчений, документи і комп'ютери вилучені, офіс опечатаний. Від працівників бюро зажадали покинути приміщення і призупинити роботу.

У генпрокуратурі заявляють, що слідчі заходи проводяться в рамках розслідування діяльності "Радіо Азадлиг" як некомерційної організації, що фінансується з-за кордону.

На початку грудня одна з провідних репортерів радіостанції Хадіджа Ісмаїлова був арештована азербайджанською владою за звинуваченням у доведенні до самогубства.

Хадіджа Ісмаїлова здобула популярність після публікації низки репортажів про бізнес-інтереси родини президента Азербайджану Ільхама Алієва.

Прес-секретар президента Азербайджану Ільхама Алієва раніше звинувачував "Радіо Азадлиг" в роботі на іноземну спецслужбу.