Турчинов просить голову Нацради з телерадіомовлення анулювати ліцензію "Інтера"

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов написав листа голові Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрію Артеменку з вимогою анулювати ліцензію телеканалу "Інтер"

Копію листа оприлюднено на сайті РНБО, передає Еспресо.TV.

"Звертаю вашу увагу на діяльність вітчизняного телеканалу "Інтер", який у своїй програмній політиці постійно і відверто нехтує національними інтересами України.

Яскравим проявом цього стала трансляція у ніч з 31 грудня 2014 року на 1 січня 2015 року низькопробних виступів громадян Російської Федерації, що неприховано підтримують терористичну діяльність на сході України та схвалюють протиправну агресивну політику нинішнього керівництва Кремля", - йдеться у зверненні Турчинова.

Він також відзначив, що така ситуація не тільки не сприяє консолідації українського суспільства навколо захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України, але й ображає почуття переважної більшості українських громадян.

Турчинов закликав голову Нацради розглянути цю ситуацію та анулювати ліцензію телеканалу "з метою унеможливлення в подільшому подібних деструктивних проявів".

Нагадаємо, телеканал "Інтер" у новорічну ніч транслював запис новорічної програми, в якій виступали ряд російських артистів, які є персонами нон-грата в Україні. Зокрема, Йосип Кобзон, Валерія, Олег Газманов.

Цей концерт викликав широкий резонанс.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що домагатиметься поширення на ЗМІ поняття "персона нон-грата" та ініціюватиме відповідний законопроект.

Позбавити "Інтер" ліцензії також вимагає Комісія з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно.

Сьогодні голова Нацради Артеменко повідомив, що питання про дотримання законодавства телеканалом "Інтер" під час новорічного ефіру буде порушене на найближчому засіданні, яке заплановане на 15 січня.