Рятівники підняли основну частину фюзеляжу AirAsia

Основна частина фюзеляжу літака в Яванському морі авіакомпанії AirAsia Indonesia виявлена на 17-й день пошуково-рятувальної операції

Про це заявив її оперативний директор маршал Супріяді, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на інтернет-портал Detik.com.

"Основна частина фюзеляжу лежить приблизно в 1,7 морської милі на північний схід (від місця виявлення вже піднятого) хвоста", - повідомив рятувальник.

Він уточнив, що це досить далеко від того місця, де зараз бойові плавці ВМС Індонезії знайшли самописці літака.

За словами Супріяді, для підйому знайденого фрагменту буде застосована та ж технологія, що і у випадку з вже доставленої на сушу хвостовою частиною лайнера - з мішками, які надуваються під водою, проте в даному випадку їх кількість, ймовірно, доведеться збільшити.

Вчора повідомлялося, що рятувальники підняли на поверхню самописці з AirAsia. Раніше стало відомо, що з Яванського моря також був піднятий хвіст літака.

Нагадаємо, 28 грудня 2014 літак Airbus A320-200, який слідував рейсом з Сурабая в Сінгапур, через 40 хвилин після вильоту зник з екранів радарів, перебуваючи в районі острова Калімантан (Борнео). На борту перебували 155 пасажирів і сім членів екіпажу. Всі вони загинули.

На даний момент в Сурабай повернуті тіла 48 жертв катастрофи, упізнані 32 з них.