У Криму освоюють російські винищувачі і безпілотники

Льотчики морської авіації Чорноморського флоту в Криму освоюють отримані в минулому році багатофункціональні винищувачі Су-30

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Крим.Реалії.

Тимчасово виконуючий обов'язки начальника відділу інформаційного забезпечення Чорноморського Флоту Микола Воскресенський розповів, що льотчики морської авіації Чорноморського флоту взялися до практичної експлуатації надзвукових багатофункціональних винищувачів Су-30 з аеродрому в Криму. Перші три бойових літаки вже виконали польоти в небі півострова.

Воскресенський зазначив, що "флотські авіатори успішно освоюють комплекси безпілотних літальних апаратів "Орлан-10".

"Ці малогабаритні апарати обладнані фото- і відеокамерами і призначені для збору інформації, ведення повітряної розвідки в різних погодних умовах. Для напрацювання практичного досвіду розрахунки безпілотних апаратів щодня виконують польоти над полігонами флоту для об'єктивного моніторингу якості проведення заходів бойової підготовки », - повідомив Воскресенський.

Угруповання Збройних сил Росії в Криму після анексії півострова була посилена комплексами С-300 ПМУ, протикорабельними комплексами "Бал" і "Бастіон", винищувачами Су-27 і Су-30, іншими видами озброєнь і військової техніки.

В РНБО України регулярно повідомляють про повітряну розвідку з боку Криму і фіксації безпілотних літальних апаратів.

Нагадаємо, в лютому - березні 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали дане голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.