У МЗС підкреслили, що зустріч в Астані не скасована, а лише перенесена

Посол із особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба наголосив, що зустріч у "нормандському форматі" не скасована

Переговори на рівні президентів Франції, України, Росії та канцлера Німеччини з вирішення української кризи, які раніше планувалася на 15 січня в Астані, не скасовані, а перенесені, сказав він в ефірі Еспресо.TV

І наголосив, що ніяких перешкод для світових лідерів - учасників переговорів для поїздки в Астану не існує. 

"Для президента Франції немає жодних перешкод, щоб з'їздити в Астану. Я хочу зазначити, що для глав європейських держав, які зацікавлені у врегулюванні ситуації в Україні, немає жодних перешкод і вони готові це зробити щойно російська сторона буде готова йти на конкретні, результативні кроки", - сказав він. 

Також, Дмитро Кулеба наголосив, що зустріч в Астані не скасована, як повідомили деякі ЗМІ, а лише перенесена, переговорний процес триває.

"Зустріч в Астані перенеслася лише з тієї причини, що голови держав і урядів не зустрічаються аби поговорити. Вони зустрічаються для того аби дати конкретний результат. Поки що такого результату немає. Я хотів би наголосити, що зустріч не скасована, а перенесена. Процес врегулювання, переговори тривають і рано чи пізно, я переконаний, ми вийдемо на результат", - підкреслив він. 

Нагадаємо, після переговорів глав МЗС у Берліні 12 січня, стало відомо, що зустріч у "нормандському форматі" на рівні глав 4 держав в Астані, що була запланована на 15 січня, перенесли на декілька тижнів.