Алтайські студенти напишуть твори на тему "Почесне ім'я – "ватник"

В Алтайському краю за допомогою молоді переконуватимуть, що бути ватником – почесно

Кафедра теорії та практики журналістики Алтайського державного університету за підтримки головного управління освіти і молодіжної політики Алтайського краю проводить для учнів конкурс творів "Почесне ім'я – ватник" та "Ми – не "колоради", передає Еспресо.TV з посиланням на повідомлення відомства.

Конкурс під загальною назвою "З одного металу ллють медаль за бій, медаль за труд" присвячений 70-річчю перемоги у Великій Вітчизняній війні. Тож, вкотре "ватники", для яких це "почесно", маніпулюватимуть темою Другої світової війни.

У змаганні зможуть взяти участь студенти навчальних закладів вищої та середньої професійної освіти, учні старших класів шкіл, колективи і члени дитячо-юнацьких центрів та центрів додаткової освіти, юні кореспонденти шкільних, дитячих та молодіжних ЗМІ.

Захід проводиться за двома номінаціями - наукові дослідження та науково-публіцистичні та творчі роботи. У першій номінації приймаються матеріали по декільком темам, серед яких і "Горде ім'я - "ватник", "Ми – не "колоради". Ми - нащадки дідів і батьків з Георгіївськими хрестами!".

На сайті головного управління освіти і молодіжної політики Алтайського краю пояснюють: "Метою проведення конкурсу є актуалізація ролі і значення подвигу багатонаціонального народу країни, активізація почуттів патріотизму та гордості, формування глибокого, цілісного розуміння духовних основ героїзму трудівників тилу, які зробили неоціненну роль у визволення країни і народів Європи від фашистських загарбників".