Експерт розповів як донести до мешканців Донбасу, що обстріли ведуть терористи

Україна разом зі всім цивілізованим світом має єдиним фронтом виступити проти російської пропаганди

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив політолог Євген Магда, 

"В стані жорстокої інформаційної агресії Росії нам потрібно бути послідовними і не боятися правди, адже вона на нашому боці. У випадку жахливої трагедії у Волновасі, треба шукати найбільш прийнятні засоби донести інформацію до населення Донбасу, знайти закордонних незалежних експертів, зробити інтерв’ю з людьми, які були поранені в автобусі і точно знають звідки стріляли",- вважає експерт.

На його думку, наслідки від розстрілу автобусу з мирними мешканцями під Волновахою можуть бути схожими з насліками після падіння малазійського "Боїнга".

"Як "Боїнг" дав імпульс до конкретних дій Заходу, так і загибель мирних людей має наштовхнути всіх на конкретні кроки. Росія веде гібридну війну, тому для них не новина говорити на чорне біле. Це було зрозуміло і по тим божевільним версіям збиття авіалайнера, які висувалися у Кремлі",- зазначив Магда.

На його думку, в умовах коли на окупованих тьериторіях не працює українське телебачення, критично необхідно донести інформацію до людей. "Для цього в нас з’явилось міністерство інформації. Але нам не потрібно змагатися з Росією в обсязі вкладання коштів в пропаганду, ми маємо змагатися з креативності та новітнього підходу у донесенні інформації до людей",- підкреслив він.